Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig rucolasill

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Krämig kumminsill

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig rucolasill

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Krämig kumminsill

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies