För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
3.78 (18 betyg)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Levain med laxröra

(6)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Krämig kumminsill

(4)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Sommarsill

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
3.78 (18 betyg)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Levain med laxröra

(6)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Krämig kumminsill

(4)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Sommarsill

(1)