För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kräftröra på tunnbrödschips

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kräftröra med rom, citron och dill på frasiga tunnbrödschips, passar perfekt som tilltugg på kräftskivan.

Tillagningstid: 15 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g kräftstjärt, i lag
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 mjuka tunnbröd, i mindre bitar
  • dill, till garnering
  • rom, till garnering

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda med crème fraiche, majonnäs, rödlök (spara lite till garnering), dill och citronskal (endast det gula).
  2. Smaka av med citronsaft och salt. Klicka ut röran på tunnbrödschipsen och garnera med rödlök, dill och rom.

Tips

Gör egna tunnbrödschips genom att steka mjukt tunnbröd i smör tills det är gyllene.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre nyårssnittar på crostinis

(17)

Kokta kräftor

(57)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Räktacos

(14)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 330 g kräftstjärt, i lag
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 mjuka tunnbröd, i mindre bitar
  • dill, till garnering
  • rom, till garnering

Kräftröra på tunnbrödschips

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kräftröra med rom, citron och dill på frasiga tunnbrödschips, passar perfekt som tilltugg på kräftskivan.

Tillagningstid: 15 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda med crème fraiche, majonnäs, rödlök (spara lite till garnering), dill och citronskal (endast det gula).
  2. Smaka av med citronsaft och salt. Klicka ut röran på tunnbrödschipsen och garnera med rödlök, dill och rom.

Tips

Gör egna tunnbrödschips genom att steka mjukt tunnbröd i smör tills det är gyllene.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre nyårssnittar på crostinis

(17)

Kokta kräftor

(57)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Räktacos

(14)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)