Kräftceviche med ris

Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kräftceviche med ris
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska
  • 1 krm salt

Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!