Rispappersrullar med kräftstjärtar
  • Tid 30 min

Rispappersrullar med kräftstjärtar

3.58 (12 betyg)

Färska vårrullar utan fritering. Helfräscha, fyllda med kräftor, koriander, mynta och lime.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

24 stycken
  • 24 rispappersblad
Fyllning:
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1.5 dl torrostade cashewnötter
  • 2 dl blötlagda vermicellinudlar (tunna risnudlar)
Dippsås:
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 3 lime, pressad saft + finrivet skal av 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
Till servering:
  • 1 huvud isbergssallad eller huvudsallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Finstrimla grönsakerna till fyllningen och skär i cirka 5 centimeter långa strimlor.

Fyllning

  1. 1

    Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder, lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Gör likadant med resten av rispapperna.

Dippsås

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

  2. 2

    Vid servering: Lägg en rulle i ett isbergsblad, toppa med koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lotta

    Grymt gott! En rolig och mycket god rätt att bjuda på eller avnjuta med familjen. Alla som testar blir postivit överraskade. Vi har haft bitar av kryddad kyckling och räkor till. Gjort lite andra såser. Lagt till andra grönsaker som avocado, hackade sockerärtor och thailänsk broccoli.

  • Pernilla

    Gjorde den med bara grönsaker. Riktigt gott och härligt krispigt. Ökade mängden fisksås något och hade citron ist. Mums!:)

  • Ulrika

    Den vegetariska varianten med tofu istället för kräftstjärtar är helt underbar! Fräsch och precis vad en längtar efter inte minst när det är sommar. Rullarna är ok även efter 1 dygn i kylen under plastfolie. Sallad och koriander är gott men ingen nödvändighet. I den vegetariska varianten utesluter en fisksås och tillsätter soya istället. Mycket gott.

  • Fredrik

    Fantastiskt! Vi struntade i cashewnötterna och hade bara kräftor på hälften. Dippsåsen var underbar!