Pankostekta kräftstjärtar

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 340 g kräftstjärtar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (ströbröd)
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chiliyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • Till servering:
  • jasminris eller basmatris
  • färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
  2. Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
  4. Blanda yoghurt och sweet chili.
  5. Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pankostekta kräftstjärtar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 340 g kräftstjärtar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (ströbröd)
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chiliyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • Till servering:
  • jasminris eller basmatris
  • färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en djup tallrik. Vispa ägget lätt i en skål. Lägg panko i en djup tallrik.
  2. Lägg 1⁄4 av kräftstjärtarna i mjölblandningen och vänd runt. Lägg dem sedan i äggvispet. Vänd runt försiktigt och ta upp. Vänd runt i panko så att kräftstjärtarna täcks med ströbrödet.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek de panerade kräftstjärtarna på medelvärme tills paneringen blivit gyllenbrun runt om. Gör om proceduren och ta mer olja i pannan då det behövs.
  4. Blanda yoghurt och sweet chili.
  5. Servera de krispiga kräftstjärtarna med ris, den sötsyrliga såsen, koriander och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!