Kräftröra på linsknäcke

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Det populära fröknäcket får här en konkurrent – linsknäcket! Servera med en klassisk kräftröra med dill.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Linsknäcke:
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Linsknäcke: Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 tim. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler och bryt i bitar.
  2. Blanda kräftstjärtarna med majonnäs, gräddfil, dill och rödlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera kräftröran till linsknäcket och garnera ev med dill.

Servering

Gott att klicka på valfri rom!

Tips

För mer citronsmak, tillsätt finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-28

Hej Anna, receptet stämmer. Du har väl använt torkade linser? För bästa resultat är det också viktigt att trycka ut degen så tunt som möjligt, använd hellre två plåtar om det känns för tjockt. Lycka till!

Anna

2019-08-25

Hej! Stämmer verkligen receptet till linsknäcket? Det blev ingen deg, utan bara frön och linser som glider runt i vatten och olja.

Coop

2019-08-20

Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Kräftröran ska smakas av med salt efter smak.

Coop

2019-08-19

Hej Carina, det var konstigt. Har du möjlighet att skicka ett mejl till redaktionen@coop.se med skärmdumpar på hur det ser ut? Samt information om ifall du använder mobil eller dator och i vilken webbläsare? Tack på förhand

Carina

2019-08-16

Finns inget recept.. under Ingredienser- bara Saras tips på mer citronsmak. Är det bara hos mig?

Margareta

2019-08-14

Goda smulor, gott ovanpå salladen och i müslin - men inget som liknar knäckebröd!

Ingrid

2019-08-13

Hej, Känns som det saknas någon ingrediens. Inget som suger upp vattnet. Det blir så blött. Vattnet flyter runt.

Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räktacos

(9)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Goi Cuon

(9)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Linsknäcke:
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja

Kräftröra på linsknäcke

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Det populära fröknäcket får här en konkurrent – linsknäcket! Servera med en klassisk kräftröra med dill.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Linsknäcke: Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 tim. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler och bryt i bitar.
  2. Blanda kräftstjärtarna med majonnäs, gräddfil, dill och rödlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera kräftröran till linsknäcket och garnera ev med dill.

Servering

Gott att klicka på valfri rom!

Tips

För mer citronsmak, tillsätt finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-28

Hej Anna, receptet stämmer. Du har väl använt torkade linser? För bästa resultat är det också viktigt att trycka ut degen så tunt som möjligt, använd hellre två plåtar om det känns för tjockt. Lycka till!

Anna

2019-08-25

Hej! Stämmer verkligen receptet till linsknäcket? Det blev ingen deg, utan bara frön och linser som glider runt i vatten och olja.

Coop

2019-08-20

Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Kräftröran ska smakas av med salt efter smak.

Coop

2019-08-19

Hej Carina, det var konstigt. Har du möjlighet att skicka ett mejl till redaktionen@coop.se med skärmdumpar på hur det ser ut? Samt information om ifall du använder mobil eller dator och i vilken webbläsare? Tack på förhand

Carina

2019-08-16

Finns inget recept.. under Ingredienser- bara Saras tips på mer citronsmak. Är det bara hos mig?

Margareta

2019-08-14

Goda smulor, gott ovanpå salladen och i müslin - men inget som liknar knäckebröd!

Ingrid

2019-08-13

Hej, Känns som det saknas någon ingrediens. Inget som suger upp vattnet. Det blir så blött. Vattnet flyter runt.

Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räktacos

(9)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Goi Cuon

(9)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies