Kräftröra på linsknäcke

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det populära fröknäcket får här en konkurrent – linsknäcket! Servera med en klassisk kräftröra med dill.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Linsknäcke:
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Linsknäcke: Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 tim. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler och bryt i bitar.
  2. Blanda kräftstjärtarna med majonnäs, gräddfil, dill och rödlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera kräftröran till linsknäcket och garnera ev med dill.

Servering

Gott att klicka på valfri rom!

Tips

För mer citronsmak, tillsätt finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini - Coop

(4)

Räkdipp med chips - Coop

(7)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Skagenröradipp med chips - Coop

(6)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Räkceviche - Virgin Mary Style - Coop

(5)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Linsknäcke:
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja

Kräftröra på linsknäcke

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det populära fröknäcket får här en konkurrent – linsknäcket! Servera med en klassisk kräftröra med dill.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Linsknäcke: Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 tim. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler och bryt i bitar.
  2. Blanda kräftstjärtarna med majonnäs, gräddfil, dill och rödlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera kräftröran till linsknäcket och garnera ev med dill.

Servering

Gott att klicka på valfri rom!

Tips

För mer citronsmak, tillsätt finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini - Coop

(4)

Räkdipp med chips - Coop

(7)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Skagenröradipp med chips - Coop

(6)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Räkceviche - Virgin Mary Style - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies