Krabba med chilisås och senapssås

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 3 kokta krabbor
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 6 droppar tabasco
  • 2 tsk sherry eller konjak
  • 2 msk hackade koriander- eller persiljeblad
  • 1 krm salt
  • Senapssås:
  • 1 msk socker
  • 1.5 tsk Colmans dijonsenap
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 tsk vinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 rostade brödskivor och smörgåskex
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dessertost, t ex brie eller cambozola
  • 2 dl sallad

Gör så här

  1. Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.

Chilisås

  1. Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.

Senapssås

  1. Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
  2. Servera krabban med såserna och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Dela hummer

(23)

Örtgratinerade musslor

(0)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Kräftor i hemgjord lag

(8)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 kokta krabbor
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 6 droppar tabasco
  • 2 tsk sherry eller konjak
  • 2 msk hackade koriander- eller persiljeblad
  • 1 krm salt
  • Senapssås:
  • 1 msk socker
  • 1.5 tsk Colmans dijonsenap
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 tsk vinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 rostade brödskivor och smörgåskex
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dessertost, t ex brie eller cambozola
  • 2 dl sallad

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.

Chilisås

  1. Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.

Senapssås

  1. Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
  2. Servera krabban med såserna och tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Dela hummer

(23)

Örtgratinerade musslor

(0)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Kräftor i hemgjord lag

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies