
Krabba med chilisås och senapssås
Betyg (1-5):
Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 kokta krabbor
- Chilisås:
- 2 dl crème fraiche eller gräddfil
- 2 msk chilisås
- 6 droppar tabasco
- 2 tsk sherry eller konjak
- 2 msk hackade koriander- eller persiljeblad
- 1 krm salt
- Senapssås:
- 1 msk socker
- 1.5 tsk Colmans dijonsenap
- 0.5 krm vitpeppar
- 1.5 tsk vinäger
- 0.5 dl rapsolja
- 0.5 dl hackad dill
- 2 krm salt
- Tillbehör:
- 8 rostade brödskivor och smörgåskex
- 1 citron, i klyftor
- 1 dessertost, t ex brie eller cambozola
- 2 dl sallad
Gör så här
- Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.
Chilisås
- Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.
Senapssås
- Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
- Servera krabban med såserna och tillbehören.
Liknande recept
Krabba med chilisås och senapssås
Betyg (1-5):
Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.
Chilisås
- Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.
Senapssås
- Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
- Servera krabban med såserna och tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!