Köttfärsspett med couscous

Köttfärsspett med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Köttfärsspettet smakar härligt med en paprikasås med chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 4 dl couscous
  • 500 g nötfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade bladpersilja
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • peppar efter smak
  • 3 msk olja att steka i
  • Paprikasås:
  • 1 dl grillad paprika i olja
  • 1 urkärnad, finhackad chili

Gör så här

  1. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.
  2. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.

Paprikasås

  1. Mixa paprika och chili med hjälp av en stavmixer, låt gärna lite av oljan från inläggningen vara med. Smaka av med salt.
  2. Stek biffarna i en stekpanna så att de blir jämnt brynta och trä eventuellt upp dem på träspett.

Servering

Servera spetten med kokt bulgur, pepprig paprikasås och eventuellt en kvist timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Nja, ett recept med förbättringspotential.

Köttfärsspett med couscous
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl couscous
  • 500 g nötfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade bladpersilja
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • peppar efter smak
  • 3 msk olja att steka i
  • Paprikasås:
  • 1 dl grillad paprika i olja
  • 1 urkärnad, finhackad chili

Köttfärsspett med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Köttfärsspettet smakar härligt med en paprikasås med chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.
  2. Blanda färsen med hackad vitlök, persilja, ägg, ströbröd, salt och peppar till en jämn färs. Forma avlånga biffar.

Paprikasås

  1. Mixa paprika och chili med hjälp av en stavmixer, låt gärna lite av oljan från inläggningen vara med. Smaka av med salt.
  2. Stek biffarna i en stekpanna så att de blir jämnt brynta och trä eventuellt upp dem på träspett.

Servering

Servera spetten med kokt bulgur, pepprig paprikasås och eventuellt en kvist timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Nja, ett recept med förbättringspotential.