Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker
  • Tid 45 min + tid att marinera
  • Ugn 200º

Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

4.5 (2 betyg)

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

  • Tillagningstid 45 min + tid att marinera
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingben
  • 3 dl ris
Marinad:
  • 1 sött päron, finrivet
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl japansk soja, gärna Kikkoman
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Sesampicklade grönsaker:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 2 selleristjälkar
  • 1 salladslök
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk sesamfrö, torrostade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.

  2. 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar.

Sesampicklade grönsaker:

  1. 1

    Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Servering

Blanda grönsakerna med skivad chili för extra hetta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta kycklingen på 200° mitt i ugnen ca 25 min om ni inte vill grilla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Gott! Milda kycklingben som 5åringen älskade. Friska och goda grönsaker