Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingben
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 1 sött päron, finrivet
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl japansk soja, gärna Kikkoman
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sesampicklade grönsaker:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 2 selleristjälkar
  • 1 salladslök
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk sesamfrö, torrostade

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar.

Sesampicklade grönsaker:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Servering

Blanda grönsakerna med skivad chili för extra hetta.

Tips

Rosta kycklingen på 200° mitt i ugnen ca 25 min om ni inte vill grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-07-27

Gott! Milda kycklingben som 5åringen älskade. Friska och goda grönsaker

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 900 g kycklingben
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 1 sött päron, finrivet
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl japansk soja, gärna Kikkoman
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sesampicklade grönsaker:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 2 selleristjälkar
  • 1 salladslök
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk sesamfrö, torrostade

Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar.

Sesampicklade grönsaker:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Servering

Blanda grönsakerna med skivad chili för extra hetta.

Tips

Rosta kycklingen på 200° mitt i ugnen ca 25 min om ni inte vill grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-07-27

Gott! Milda kycklingben som 5åringen älskade. Friska och goda grönsaker

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)