Kompott på jordgubbar och äpplen

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 4 skalade äpplen, i bitar
  • 1 dl socker, efter tycke och smak
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, äpplen, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även vaniljstången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme tills äpplena är mjuka, cirka 5 minuter (det kan variera beroende på äppelsort). Rör så lite som möjligt i kompotten så att jordgubbar och äppelbitar inte mosas.
  2. Ta bort vaniljstången. Om kompotten känns lös: blanda potatismjöl med vatten, häll i redningen under omrörning och ta bort från värmen så fort kompotten kokat upp.

Servering

Servera med crème fraiche eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Frysta fruktspett

(0)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Mango- och jordgubbsslush

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 4 skalade äpplen, i bitar
  • 1 dl socker, efter tycke och smak
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten

Kompott på jordgubbar och äpplen

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, äpplen, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även vaniljstången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme tills äpplena är mjuka, cirka 5 minuter (det kan variera beroende på äppelsort). Rör så lite som möjligt i kompotten så att jordgubbar och äppelbitar inte mosas.
  2. Ta bort vaniljstången. Om kompotten känns lös: blanda potatismjöl med vatten, häll i redningen under omrörning och ta bort från värmen så fort kompotten kokat upp.

Servering

Servera med crème fraiche eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Fruktsallad från D-flex

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Frysta fruktspett

(0)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies