Kompott på jordgubbar och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 4 skalade äpplen, i bitar
  • 1 dl socker, efter tycke och smak
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, äpplen, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även vaniljstången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme tills äpplena är mjuka, cirka 5 minuter (det kan variera beroende på äppelsort). Rör så lite som möjligt i kompotten så att jordgubbar och äppelbitar inte mosas.
  2. Ta bort vaniljstången. Om kompotten känns lös: blanda potatismjöl med vatten, häll i redningen under omrörning och ta bort från värmen så fort kompotten kokat upp.

Servering

Servera med crème fraiche eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frysta fruktspett

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 4 skalade äpplen, i bitar
  • 1 dl socker, efter tycke och smak
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vatten

Kompott på jordgubbar och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, äpplen, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även vaniljstången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme tills äpplena är mjuka, cirka 5 minuter (det kan variera beroende på äppelsort). Rör så lite som möjligt i kompotten så att jordgubbar och äppelbitar inte mosas.
  2. Ta bort vaniljstången. Om kompotten känns lös: blanda potatismjöl med vatten, häll i redningen under omrörning och ta bort från värmen så fort kompotten kokat upp.

Servering

Servera med crème fraiche eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frysta fruktspett

Betyg
Betyg
(2)