Kokoskakor med lime

Kokoskakor med lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Goda och spröda kokoskakor som toppas med en kräm på kondenserad mjölk och lime. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
  • 0.5 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 1 äggvita
  • 150 g kokosflingor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mandelmjöl
  • Topping
  • 1 lime, saft och finrivet skal (sparalite skal till garnering)
  • 0.5 burk sötad kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggvita i en bunke. Blanda i kokosflingor, socker och mandelmjöl.
  2. Forma till 12 runda bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen så det blir en grop i mitten.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, 15–20 min. Låt svalna på plåten.
  4. Blanda limeskal och limesaft med kondenserad mjölk och toppa kakorna med krämen. Garnera ev med rivet limeskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-04-11

Goda, snabbgjorda men aningen stora i mitt tycke. Nästa gång testar jag med 20 st. Toppingen fungerade bra enligt receptet, blir varken hård eller rinnig.

Checkbox Coop

2021-04-07

Hej Sture, det låter märkligt. Stelnade den inte efter ett tag?

StureQ

2021-04-06

Toppingen blir ju väldigt lös. Ska den vara så? Hur får man den tjockare?

Nathalie

2021-04-05

Jag gjorde enbart kakorna, utan topping, och de var mycket goda!

Kokoskakor med lime
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 1 äggvita
  • 150 g kokosflingor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mandelmjöl
  • Topping
  • 1 lime, saft och finrivet skal (sparalite skal till garnering)
  • 0.5 burk sötad kondenserad mjölk

Kokoskakor med lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Goda och spröda kokoskakor som toppas med en kräm på kondenserad mjölk och lime. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggvita i en bunke. Blanda i kokosflingor, socker och mandelmjöl.
  2. Forma till 12 runda bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen så det blir en grop i mitten.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, 15–20 min. Låt svalna på plåten.
  4. Blanda limeskal och limesaft med kondenserad mjölk och toppa kakorna med krämen. Garnera ev med rivet limeskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-04-11

Goda, snabbgjorda men aningen stora i mitt tycke. Nästa gång testar jag med 20 st. Toppingen fungerade bra enligt receptet, blir varken hård eller rinnig.

Checkbox Coop

2021-04-07

Hej Sture, det låter märkligt. Stelnade den inte efter ett tag?

StureQ

2021-04-06

Toppingen blir ju väldigt lös. Ska den vara så? Hur får man den tjockare?

Nathalie

2021-04-05

Jag gjorde enbart kakorna, utan topping, och de var mycket goda!