Knödel

Knödel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Knödel gjord på vitt bröd, smör, mjölk, ägg och mjöl. Servera till fläsk och surkål.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 lantbröd, 1 - 2 dagar gammalt (3 liter tärnat)
  • 75 g smör
  • 3 dl finhackad färsk persilja
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Tärna brödet så smått det går. Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
  2. Vänd ner persiljan. Blanda ihop brödet med smöret, mjölk, ägg och salt. Pudra över mjölet och vänd runt.
  3. Forma till 12 bollar och krama dem hårt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  4. Koka några knödlar i taget ca 10 min. Lyft upp med en hålslev eller tång och låt ånga av. Se till att de inte ligger i vatten och blir mjuka underifrån.
  5. Servera till ugnsstekt fläsk och surkål. Skeda gärna över steksky/buljong från fläsket (från köttet ) på knödeln vid servering.

Tips

Knödlarna är goda att tärna och steka i smör dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ljummen potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(5)
Knödel
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 lantbröd, 1 - 2 dagar gammalt (3 liter tärnat)
  • 75 g smör
  • 3 dl finhackad färsk persilja
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl vetemjöl

Knödel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Knödel gjord på vitt bröd, smör, mjölk, ägg och mjöl. Servera till fläsk och surkål.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna brödet så smått det går. Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
  2. Vänd ner persiljan. Blanda ihop brödet med smöret, mjölk, ägg och salt. Pudra över mjölet och vänd runt.
  3. Forma till 12 bollar och krama dem hårt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  4. Koka några knödlar i taget ca 10 min. Lyft upp med en hålslev eller tång och låt ånga av. Se till att de inte ligger i vatten och blir mjuka underifrån.
  5. Servera till ugnsstekt fläsk och surkål. Skeda gärna över steksky/buljong från fläsket (från köttet ) på knödeln vid servering.

Tips

Knödlarna är goda att tärna och steka i smör dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ljummen potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(5)