Klassisk kryddsill

Klassisk kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Recept på klassisk kryddsill med kryddnejlika, kryddpeppar, svartpeppar, rödlök och lagerblad. Enkel och god sill som passar både till jul, påsk och midsommar.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 210 g inläggningssill urvattnad, skuren i bitar
  • 1 rödlök, i tunna ringar
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i enburk. Häll på lagen och sätt på etttättslutande lock. Låt dra i kylen1 dygn. Håller flera veckor i kyl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Klassisk kryddsill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 210 g inläggningssill urvattnad, skuren i bitar
  • 1 rödlök, i tunna ringar
  • 2 lagerblad

Klassisk kryddsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Recept på klassisk kryddsill med kryddnejlika, kryddpeppar, svartpeppar, rödlök och lagerblad. Enkel och god sill som passar både till jul, påsk och midsommar.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sill, lök och lagerblad i enburk. Häll på lagen och sätt på etttättslutande lock. Låt dra i kylen1 dygn. Håller flera veckor i kyl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)