För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Sparrissallad med caviar och hollandaise

(4)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

(7)

Klämma med ägg och skinka

(2)

Vegetarisk omelett med oliver

(8)

Örtfrittata

(7)

Tonfiskröra med grönkålssallad

(18)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Sparrissallad med caviar och hollandaise

(4)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

(7)

Klämma med ägg och skinka

(2)

Vegetarisk omelett med oliver

(8)

Örtfrittata

(7)

Tonfiskröra med grönkålssallad

(18)