Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klämma med ägg och skinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klämma med ägg och skinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)