För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kebab

Betyg (1-5):
4.35 (20 betyg)

Hemmagjord kebab i pitabröd med egna kebabsåser och krispiga grönsaker. Enkel, gott och perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g kebabkött
  • 1 dl vatten
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • isbergssallad
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala lök och skär ena halvan i mindre bitar. Fräs lökbitarna i olivolja i en kastrull. Häll i krossade tomater, malen spiskummin, socker och salt. Låt småkoka. Mixa tomatsåsen slät.

Vitlökssås:

  1. Blanda majonnäs med gräddfil och vitlök.
  2. Skär gurka och tomater i skivor. Strimla isbergssalladen. Lägg fryst kebabkött i en het stekpanna. Häll på vatten. Låt puttra under lock tills det är varmt.
  3. Fyll pitabröden med sallad, gurka, tomat, kebabkött och de två såserna.

Tips

Värm bröden i mikro eller brödrost enligt förpackningens anvisning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym användare

2018-11-27

Supergod för hela familjen!

Liknande recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(18)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

(21)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 330 g kebabkött
  • 1 dl vatten
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • isbergssallad
  • 4 pitabröd

Kebab

Betyg (1-5):
4.35 (20 betyg)

Hemmagjord kebab i pitabröd med egna kebabsåser och krispiga grönsaker. Enkel, gott och perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala lök och skär ena halvan i mindre bitar. Fräs lökbitarna i olivolja i en kastrull. Häll i krossade tomater, malen spiskummin, socker och salt. Låt småkoka. Mixa tomatsåsen slät.

Vitlökssås:

  1. Blanda majonnäs med gräddfil och vitlök.
  2. Skär gurka och tomater i skivor. Strimla isbergssalladen. Lägg fryst kebabkött i en het stekpanna. Häll på vatten. Låt puttra under lock tills det är varmt.
  3. Fyll pitabröden med sallad, gurka, tomat, kebabkött och de två såserna.

Tips

Värm bröden i mikro eller brödrost enligt förpackningens anvisning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym användare

2018-11-27

Supergod för hela familjen!

Liknande recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(18)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

(21)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)