Kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Hemmagjord kebab i pitabröd med egna kebabsåser och krispiga grönsaker. Enkel, gott och perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g kebabkött
  • 1 dl vatten
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • isbergssallad
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala lök och skär ena halvan i mindre bitar. Fräs lökbitarna i olivolja i en kastrull. Häll i krossade tomater, malen spiskummin, socker och salt. Låt småkoka. Mixa tomatsåsen slät.

Vitlökssås:

  1. Blanda majonnäs med gräddfil och vitlök.
  2. Skär gurka och tomater i skivor. Strimla isbergssalladen. Lägg fryst kebabkött i en het stekpanna. Häll på vatten. Låt puttra under lock tills det är varmt.
  3. Fyll pitabröden med sallad, gurka, tomat, kebabkött och de två såserna.

Tips

Värm bröden i mikro eller brödrost enligt förpackningens anvisning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym användare

2018-11-27

Supergod för hela familjen!

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 330 g kebabkött
  • 1 dl vatten
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 0.5 gurka
  • 2 tomater
  • isbergssallad
  • 4 pitabröd

Kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Hemmagjord kebab i pitabröd med egna kebabsåser och krispiga grönsaker. Enkel, gott och perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala lök och skär ena halvan i mindre bitar. Fräs lökbitarna i olivolja i en kastrull. Häll i krossade tomater, malen spiskummin, socker och salt. Låt småkoka. Mixa tomatsåsen slät.

Vitlökssås:

  1. Blanda majonnäs med gräddfil och vitlök.
  2. Skär gurka och tomater i skivor. Strimla isbergssalladen. Lägg fryst kebabkött i en het stekpanna. Häll på vatten. Låt puttra under lock tills det är varmt.
  3. Fyll pitabröden med sallad, gurka, tomat, kebabkött och de två såserna.

Tips

Värm bröden i mikro eller brödrost enligt förpackningens anvisning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym användare

2018-11-27

Supergod för hela familjen!

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)