Karlsbadersemlor

Betyg (1-5):
3.23 (30 betyg)

Den svenska nationalklenoden i en extra krämig tappning då inkråmet lyckligt smetas ihop med mandelmassa och en skvätt mjölk.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 50 g jäst
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 2 ägg
  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 200 g finriven mandelmassa
  • 5 msk mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm socker
  • Garnering:
  • 1.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37º. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Häll i nästan allt mjöl, socker, salt och ägg. Klicka i fettet och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Dela degen på mjölat bakbord i 20 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm under tiden ugnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter. Låt kallna övertäckta på galler.
  4. Vispa grädden smidig ev med lite socker. Skär ett lock av varje bulle. Ta ur lite av inkråmet med gaffel. Smula sönder det och blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fördela den i bullarna och lägg på en klick grädde. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2013-01-25

mums

gg

2012-01-04

ssemla

Liknande recept

Banankaka med kesellatopping

(25)

Semlor med hemgjord mandelmassa

(25)

Semlor i långpanna

(8)

Chokladkaka extra allt

(34)

Rocky Road

(18)

Pepparkaksrulltårta med citronkräm

(41)

Klassiska semlor

(33)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 50 g jäst
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 2 ägg
  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 200 g finriven mandelmassa
  • 5 msk mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm socker
  • Garnering:
  • 1.5 dl florsocker

Karlsbadersemlor

Betyg (1-5):
3.23 (30 betyg)

Den svenska nationalklenoden i en extra krämig tappning då inkråmet lyckligt smetas ihop med mandelmassa och en skvätt mjölk.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37º. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Häll i nästan allt mjöl, socker, salt och ägg. Klicka i fettet och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Dela degen på mjölat bakbord i 20 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm under tiden ugnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter. Låt kallna övertäckta på galler.
  4. Vispa grädden smidig ev med lite socker. Skär ett lock av varje bulle. Ta ur lite av inkråmet med gaffel. Smula sönder det och blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fördela den i bullarna och lägg på en klick grädde. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2013-01-25

mums

gg

2012-01-04

ssemla

Liknande recept

Banankaka med kesellatopping

(25)

Semlor med hemgjord mandelmassa

(25)

Semlor i långpanna

(8)

Chokladkaka extra allt

(34)

Rocky Road

(18)

Pepparkaksrulltårta med citronkräm

(41)

Klassiska semlor

(33)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies