Karamelliserade päronchips doppade i choklad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Det perfekta godiset till adventsfikat. Så goda päronchips som har doppats i smält choklad. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:135°
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 3 stora fasta päron, t ex Conference
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 100 g choklad
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 135°. Skär päronen i tunna skivor med mandolin. Koka upp socker och vatten i en traktörpanna eller bredare kastrull.
  2. Dra kastrullen från värmen och lägg i päronen. Låt ligga 2–3 min. Lyft upp skivorna med tång och lägg ut på två plåtar täckta med bakplåtspapper.
  3. Tillaga i ugnen tills päronskivorna är krispiga och torra, ca 1 timme. Öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden för att släppa ut ångan, och vänd skivorna efter halva tiden.
  4. Höj värmen till 175˚ i slutet om de fortfarande känns mjuka. Låt svalna helt. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa päronchipsen ett och ett i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och låt stelna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Vackrast blir det när man skivar päronen på längden så man ser den naturliga formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(86)

Snabba marängbakelser

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 stora fasta päron, t ex Conference
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 100 g choklad
  • 1 tsk florsocker

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Det perfekta godiset till adventsfikat. Så goda päronchips som har doppats i smält choklad. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:135°
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 135°. Skär päronen i tunna skivor med mandolin. Koka upp socker och vatten i en traktörpanna eller bredare kastrull.
  2. Dra kastrullen från värmen och lägg i päronen. Låt ligga 2–3 min. Lyft upp skivorna med tång och lägg ut på två plåtar täckta med bakplåtspapper.
  3. Tillaga i ugnen tills päronskivorna är krispiga och torra, ca 1 timme. Öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden för att släppa ut ångan, och vänd skivorna efter halva tiden.
  4. Höj värmen till 175˚ i slutet om de fortfarande känns mjuka. Låt svalna helt. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa päronchipsen ett och ett i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och låt stelna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Vackrast blir det när man skivar päronen på längden så man ser den naturliga formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(86)

Snabba marängbakelser

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies