För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellsoppa med varm macka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Värmande och god kantarellsoppa som passar perfekt som förrätt eller som varmrätt och då serveras med en varm macka med pesto.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • smörgåskrasse, till servering
  • Varma mackor
  • 4 små baguetter
  • 140 g grön pesto (på burk)
  • 2 dl riven ost
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk.
  2. Häll i vin och låt puttra in en minut. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli varm. Toppa med krasse.

Varma mackor

  1. Halvera baguetterna och bred på pesto. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen på grillefekt tills osten smält, ca 8 min. Garnera ev med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

(14)

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

(8)

Toast på julskinka

(1)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

(12)

Krämig svampsoppa

(90)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(35)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • smörgåskrasse, till servering
  • Varma mackor
  • 4 små baguetter
  • 140 g grön pesto (på burk)
  • 2 dl riven ost
  • färsk basilika, till garnering

Kantarellsoppa med varm macka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Värmande och god kantarellsoppa som passar perfekt som förrätt eller som varmrätt och då serveras med en varm macka med pesto.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk.
  2. Häll i vin och låt puttra in en minut. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli varm. Toppa med krasse.

Varma mackor

  1. Halvera baguetterna och bred på pesto. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen på grillefekt tills osten smält, ca 8 min. Garnera ev med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

(14)

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

(8)

Toast på julskinka

(1)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

(12)

Krämig svampsoppa

(90)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(35)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)