Kantarellsoppa med varm macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Värmande och god kantarellsoppa som passar perfekt som förrätt eller som varmrätt och då serveras med en varm macka med pesto.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • smörgåskrasse, till servering
  • Varma mackor
  • 4 små baguetter
  • 140 g grön pesto (på burk)
  • 2 dl riven ost
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk.
  2. Häll i vin och låt puttra in en minut. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli varm. Toppa med krasse.

Varma mackor

  1. Halvera baguetterna och bred på pesto. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen på grillefekt tills osten smält, ca 8 min. Garnera ev med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Toast på julskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig svampsoppa

Betyg
Betyg
(90)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kantarellfond
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • smörgåskrasse, till servering
  • Varma mackor
  • 4 små baguetter
  • 140 g grön pesto (på burk)
  • 2 dl riven ost
  • färsk basilika, till garnering

Kantarellsoppa med varm macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Värmande och god kantarellsoppa som passar perfekt som förrätt eller som varmrätt och då serveras med en varm macka med pesto.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk.
  2. Häll i vin och låt puttra in en minut. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli varm. Toppa med krasse.

Varma mackor

  1. Halvera baguetterna och bred på pesto. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen på grillefekt tills osten smält, ca 8 min. Garnera ev med basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Toast på julskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig svampsoppa

Betyg
Betyg
(90)