Kanderade nötter med citron

Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.

Kanderade nötter med citron
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.