Kalvschnitzel med vinsky

Betyg (1-5):
2.43 (7 betyg)

Snabbt, elegant och lyxigt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 600 g kalvinnanlår i skivor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Salta och peppra köttskivorna och vänd dem i mjöl. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg i kalvskivorna, två i taget, och bryn dem i cirka 2 minuter på varje sida.
  2. Ta upp köttet och lägg på ett fat. Torka ur stekpannan. Värm resten av olivoljan i pannan och lägg tillbaka köttet.
  3. Späd med vin och låt scaloppinin småputtra under lock på låg värme i 4-5 minuter, eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och späd med ytterligare en skvätt vin om det behövs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Helstekt Oxfilé

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 600 g kalvinnanlår i skivor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin

Kalvschnitzel med vinsky

Betyg (1-5):
2.43 (7 betyg)

Snabbt, elegant och lyxigt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttskivorna och vänd dem i mjöl. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg i kalvskivorna, två i taget, och bryn dem i cirka 2 minuter på varje sida.
  2. Ta upp köttet och lägg på ett fat. Torka ur stekpannan. Värm resten av olivoljan i pannan och lägg tillbaka köttet.
  3. Späd med vin och låt scaloppinin småputtra under lock på låg värme i 4-5 minuter, eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och späd med ytterligare en skvätt vin om det behövs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Helstekt Oxfilé

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies