Kålsoppa med korvslantar

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 500 g spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Görel, tack för din feedback, och vi håller med! Här har vi använt ungefär 500 g spetskål, vilket vi också förtydligat i ingredienslistan nu. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Görel

2021-08-22

Det vore bra med viktangivelser i recepten! En spetskål kan variera mycket i storlek.

Kålsoppa med korvslantar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Görel, tack för din feedback, och vi håller med! Här har vi använt ungefär 500 g spetskål, vilket vi också förtydligat i ingredienslistan nu. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Görel

2021-08-22

Det vore bra med viktangivelser i recepten! En spetskål kan variera mycket i storlek.