Kålsoppa med korvslantar

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Görel, tack för din feedback, och vi håller med! Här har vi använt ungefär 500 g spetskål, vilket vi också förtydligat i ingredienslistan nu. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Görel

2021-08-22

Det vore bra med viktangivelser i recepten! En spetskål kan variera mycket i storlek.

Liknande recept

Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bratwurst med surkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg
Betyg
(24)
Kålsoppa med korvslantar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Görel, tack för din feedback, och vi håller med! Här har vi använt ungefär 500 g spetskål, vilket vi också förtydligat i ingredienslistan nu. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Görel

2021-08-22

Det vore bra med viktangivelser i recepten! En spetskål kan variera mycket i storlek.

Liknande recept

Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bratwurst med surkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg
Betyg
(24)