
Kalljästa frukostfrallor med solrosfrön
Betyg (1-5):
Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, vet vikten av en bra frukost. Recept ur kokboken Vego i världsklass.
Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:250º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 6 dl ljummet vatten (37 grader)
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 10 dl vetemjöl + till utbakning
- 1.5 dl solrosfrön
- 2 tsk salt
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, solrosfrön och salt. Arbeta ihop till en lös deg med en slev eller trägaffel.
- Täck bunken med plast och låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl.
- Skär degen i 24 bitar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min.
- Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna lite före servering.
Liknande recept
Kalljästa frukostfrallor med solrosfrön
Betyg (1-5):
Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, vet vikten av en bra frukost. Recept ur kokboken Vego i världsklass.
Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:250º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, solrosfrön och salt. Arbeta ihop till en lös deg med en slev eller trägaffel.
- Täck bunken med plast och låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl.
- Skär degen i 24 bitar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min.
- Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna lite före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-03-17
Gott och enkelt att göra
2019-10-30
Mycket gott och nyttigt bröd !!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Staffan
2020-03-17
Gott och enkelt att göra
Bernt
2019-10-30
Mycket gott och nyttigt bröd !!