Kalljästa frukostfrallor med solrosfrön

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, vet vikten av en bra frukost. Recept ur kokboken Vego i världsklass.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:250º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 10 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, solrosfrön och salt. Arbeta ihop till en lös deg med en slev eller trägaffel.
  2. Täck bunken med plast och låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl.
  3. Skär degen i 24 bitar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min.
  4. Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna lite före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bernt

2019-10-30

Mycket gott och nyttigt bröd !!

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Supergreen smoothie bowl

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 10 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt

Kalljästa frukostfrallor med solrosfrön

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, vet vikten av en bra frukost. Recept ur kokboken Vego i världsklass.

Tillagningstid: 40 min + tid i kyl
Ugnstemperatur:250º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, solrosfrön och salt. Arbeta ihop till en lös deg med en slev eller trägaffel.
  2. Täck bunken med plast och låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl.
  3. Skär degen i 24 bitar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt jäsa 20 min.
  4. Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna lite före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bernt

2019-10-30

Mycket gott och nyttigt bröd !!

Liknande recept

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Supergreen smoothie bowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies