Kalljäst foccacia

Kalljäst foccacia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Foccacia som jäser under natten och sedan toppas med favoriter som brysselkål, mandlar och färska örter.

Tillagningstid: 50 min + 8 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 msk salt
  • 12 dl vetemjöl special (720 g)
  • Topping
  • Färska örter
  • brysselkål
  • mandlar
  • gojibär
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjöl. Rör om till en kladdig deg.
  3. Arbeta degen kraftigt under ca 10 min för hand eller maskin.
  4. Täck med plast och låt stå i kylen minst 8 tim, gärna över natten.
  5. Häll upp degen i en väl oljad ugnsform 30x20 cm. Tryck ner degen med oljiga fingrar så den fyller formen, och det blir små gropar. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Garnera med örter, brysselkål, mandel, gojibär och flingsalt.
  7. Ringla eller pensla över olja och grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har en innertemperatur på 98°, ca 30 min.

Tips

Blir något av garneringen (t ex gojibären) brända, byt ut mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Kalljäst foccacia
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 msk salt
  • 12 dl vetemjöl special (720 g)
  • Topping
  • Färska örter
  • brysselkål
  • mandlar
  • gojibär
  • flingsalt
  • olivolja

Kalljäst foccacia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Foccacia som jäser under natten och sedan toppas med favoriter som brysselkål, mandlar och färska örter.

Tillagningstid: 50 min + 8 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjöl. Rör om till en kladdig deg.
  3. Arbeta degen kraftigt under ca 10 min för hand eller maskin.
  4. Täck med plast och låt stå i kylen minst 8 tim, gärna över natten.
  5. Häll upp degen i en väl oljad ugnsform 30x20 cm. Tryck ner degen med oljiga fingrar så den fyller formen, och det blir små gropar. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Garnera med örter, brysselkål, mandel, gojibär och flingsalt.
  7. Ringla eller pensla över olja och grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har en innertemperatur på 98°, ca 30 min.

Tips

Blir något av garneringen (t ex gojibären) brända, byt ut mot nya.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)