Kalkonkebab med raita

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Raitan är en indisk yoghurtsås, här med mynta och äpple. Svalkar perfekt till denna heta Garam masala-kebab på spett.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 8 st blötlagda träspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm peppar
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk hackad färsk mynta alt torkad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 gröna äpplen

Gör så här

  1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla ca 15 minuter.<br>
  2. Rör ner kalkonfärs, potatismjöl och ägg. Kärna ur chilin.<br>Hacka chili, vitlök och salladslök fint. Riv skalet på limen och pressa ur saften. Rör ner chili, vitlök, lök, limesaft och skal tillsammans med kryddor och salt i färsen.<br> .
  3. Hacka myntan och tärna äpplena fint och blanda med yoghurt, salt och peppar. <br>
  4. Forma 8 avlånga biffar och trä upp på spetten. Lägg spetten på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med olja.<br>
  5. Stek i 250º ca 15 minuter eller grilla spetten på utegrillen.<br> Snurra dem under tiden.<br>

Servering

Servera spetten med såsen och kokt ris eller röda linser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Färska vårrullar med sesamkyckling - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 8 st blötlagda träspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm peppar
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk hackad färsk mynta alt torkad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 gröna äpplen

Kalkonkebab med raita

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Raitan är en indisk yoghurtsås, här med mynta och äpple. Svalkar perfekt till denna heta Garam masala-kebab på spett.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla ca 15 minuter.<br>
  2. Rör ner kalkonfärs, potatismjöl och ägg. Kärna ur chilin.<br>Hacka chili, vitlök och salladslök fint. Riv skalet på limen och pressa ur saften. Rör ner chili, vitlök, lök, limesaft och skal tillsammans med kryddor och salt i färsen.<br> .
  3. Hacka myntan och tärna äpplena fint och blanda med yoghurt, salt och peppar. <br>
  4. Forma 8 avlånga biffar och trä upp på spetten. Lägg spetten på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med olja.<br>
  5. Stek i 250º ca 15 minuter eller grilla spetten på utegrillen.<br> Snurra dem under tiden.<br>

Servering

Servera spetten med såsen och kokt ris eller röda linser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Färska vårrullar med sesamkyckling - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies