För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kalkonkebab med raita

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Raitan är en indisk yoghurtsås, här med mynta och äpple. Svalkar perfekt till denna heta Garam masala-kebab på spett.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st blötlagda träspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk hackad färsk mynta alt torkad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 gröna äpplen
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla ca 15 minuter.<br>
  2. Rör ner kalkonfärs, potatismjöl och ägg. Kärna ur chilin.<br>Hacka chili, vitlök och salladslök fint. Riv skalet på limen och pressa ur saften. Rör ner chili, vitlök, lök, limesaft och skal tillsammans med kryddor och salt i färsen.<br> .
  3. Hacka myntan och tärna äpplena fint och blanda med yoghurt, salt och peppar. <br>
  4. Forma 8 avlånga biffar och trä upp på spetten. Lägg spetten på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med olja.<br>
  5. Stek i 250º ca 15 minuter eller grilla spetten på utegrillen.<br> Snurra dem under tiden.<br>

Servering

Servera spetten med såsen och kokt ris eller röda linser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Garam masala kyckling

(33)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 8 st blötlagda träspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk hackad färsk mynta alt torkad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 gröna äpplen
  • 2 krm salt

Kalkonkebab med raita

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Raitan är en indisk yoghurtsås, här med mynta och äpple. Svalkar perfekt till denna heta Garam masala-kebab på spett.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla ca 15 minuter.<br>
  2. Rör ner kalkonfärs, potatismjöl och ägg. Kärna ur chilin.<br>Hacka chili, vitlök och salladslök fint. Riv skalet på limen och pressa ur saften. Rör ner chili, vitlök, lök, limesaft och skal tillsammans med kryddor och salt i färsen.<br> .
  3. Hacka myntan och tärna äpplena fint och blanda med yoghurt, salt och peppar. <br>
  4. Forma 8 avlånga biffar och trä upp på spetten. Lägg spetten på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med olja.<br>
  5. Stek i 250º ca 15 minuter eller grilla spetten på utegrillen.<br> Snurra dem under tiden.<br>

Servering

Servera spetten med såsen och kokt ris eller röda linser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Garam masala kyckling

(33)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)