Kalkonfilé med limesås
  • Tid 20 min

Kalkonfilé med limesås

3 (34 betyg)

Lättlagad måltid med smakrik sås, toppad med persilja.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 lime
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
Till servering:
  • 2 msk finhackad persilja (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kalkonfilén i portionsbitar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek kalkonfilén ca 5 min/sida. Salta och peppra. Tvätta limefrukten, skala den tunt och strimla skalet. Pressa ur saften. Tillsätt skal och saft i stekpannan. Blanda kycklingbuljong, crème fraiche, soja och honung och häll över köttet. Låt koka på svag värme några minuter. Strö över persilja.

Servering

Servera med nudlar eller ris.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingegerd

    Den här rätten är riktigt god. Perfekt att den är lättlagad också :) Det går också bra att tillaga köttet på grillen och göra såsen separat.

  • Frida

    Det blev besk smak av limen tyvärr. Var försiktig med skalet, tror jag fick med för mycket av det vita av skalet... Annars tror jag rätten är mkt god!