Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (12 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(22)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (12 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(22)