För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Piccata med ratatouille

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Piccata med ratatouille

(1)