Kåldolmar med savojkål, röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 700 g savojkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 700 g savojkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering

Kåldolmar med savojkål, röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies