Kåldolmar med röda linser och fetaost

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis, fyllda med röda linser och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g savojkål eller vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

Tips

Gör egna rårörda lingon. Rör frysta lingon med strösocker tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Kåldolmar med röda linser och fetaost
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g savojkål eller vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering
  • 0.5 tsk salt

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis, fyllda med röda linser och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

Tips

Gör egna rårörda lingon. Rör frysta lingon med strösocker tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)