Kål- och färsfyllda vårrullar
  • Tid 40 min

Kål- och färsfyllda vårrullar

3.93 (15 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl jasminris
  • 10 st filodegsark
Fyllning
  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
Till servering
  • sweet chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål. Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.

  2. 2

    Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.

  3. 3

    Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Servering

Gott med koriander till!

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Jättegoda! Och blev snygga också.

  • Stina

    Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.