Julsallad med saffransvinägrett

Julsallad med saffransvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En vacker julsallad med apelsin, grönkål, fikon och lök som toppas med en saffransvinägrett och kanderade nötter.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
  • 2 apelsiner
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 liten rosésallad, strimlad
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 0.5 liten silverlök, tunt skivad
  • Saffransvinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.25 g saffran (0,5 frp)
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kanderade nötter
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl mandel eller valnötter

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt smör och nötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.
  3. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv så man bara ser fruktköttet. Skär ut skinnfria klyftor.
  4. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
  5. Vänd ihop rosésallad, grönkål, apelsiner, fikon och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2021-12-23

Mycket god sallad. Vinägretten är toppen på allt!!

Julsallad med saffransvinägrett
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 apelsiner
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 liten rosésallad, strimlad
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 0.5 liten silverlök, tunt skivad
  • Saffransvinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.25 g saffran (0,5 frp)
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kanderade nötter
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl mandel eller valnötter

Julsallad med saffransvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En vacker julsallad med apelsin, grönkål, fikon och lök som toppas med en saffransvinägrett och kanderade nötter.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt smör och nötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.
  3. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv så man bara ser fruktköttet. Skär ut skinnfria klyftor.
  4. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
  5. Vänd ihop rosésallad, grönkål, apelsiner, fikon och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Charlotte

2021-12-23

Mycket god sallad. Vinägretten är toppen på allt!!