Julsallad med saffransvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (11 betyg)

En vacker julsallad med apelsin, grönkål, fikon och lök som toppas med en saffransvinägrett och kanderade nötter.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 apelsiner
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 liten rosésallad, strimlad
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 0.5 liten silverlök, tunt skivad
  • Saffransvinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.25 g saffran (0,5 frp)
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kanderade nötter
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl mandel eller valnötter

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt smör och nötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.
  3. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv så man bara ser fruktköttet. Skär ut skinnfria klyftor.
  4. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
  5. Vänd ihop rosésallad, grönkål, apelsiner, fikon och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 apelsiner
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 liten rosésallad, strimlad
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 0.5 liten silverlök, tunt skivad
  • Saffransvinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.25 g saffran (0,5 frp)
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kanderade nötter
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl mandel eller valnötter

Julsallad med saffransvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (11 betyg)

En vacker julsallad med apelsin, grönkål, fikon och lök som toppas med en saffransvinägrett och kanderade nötter.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt smör och nötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.
  3. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv så man bara ser fruktköttet. Skär ut skinnfria klyftor.
  4. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
  5. Vänd ihop rosésallad, grönkål, apelsiner, fikon och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)