För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julkryddad rödkåls- och fikonchutney

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En god chutney är det perfekta tillbehöret. Dessutom är det enkelt att lyckas med detta recept.

Tillagningstid: 3 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 2 strimlade röda lökar
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk nejlika, malen
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • Rödkål- och fikonchutney:
  • 3 tärnade röda äpplen
  • 0.5 dl russin
  • 6 färska fikon eller dadlar
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 msk honung
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rödkål, rödlök, med kanel, spiskummin, nejlika, ingefära och sambal oelek.
  2. Häll över glöggen och rödvinsvinägern. Täck och låt stå och marinera i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  3. Häll över i en rymlig gryta och låt koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 30 minuter. Tillsätt äpplen, russin, fikon, gelé och honung. Salta och peppra och låt småputtra ca 10-15 minuter.
  4. Rör ner apelsinskalet och mango chutneyn. Smaka av - chutneyn ska vara sötsyrlig i smaken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(71)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Melonslush

(3)

Potatissallad med fetaost

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Fruktbröd

(22)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 2 strimlade röda lökar
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk nejlika, malen
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • Rödkål- och fikonchutney:
  • 3 tärnade röda äpplen
  • 0.5 dl russin
  • 6 färska fikon eller dadlar
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 msk honung
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Julkryddad rödkåls- och fikonchutney

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En god chutney är det perfekta tillbehöret. Dessutom är det enkelt att lyckas med detta recept.

Tillagningstid: 3 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rödkål, rödlök, med kanel, spiskummin, nejlika, ingefära och sambal oelek.
  2. Häll över glöggen och rödvinsvinägern. Täck och låt stå och marinera i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  3. Häll över i en rymlig gryta och låt koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 30 minuter. Tillsätt äpplen, russin, fikon, gelé och honung. Salta och peppra och låt småputtra ca 10-15 minuter.
  4. Rör ner apelsinskalet och mango chutneyn. Smaka av - chutneyn ska vara sötsyrlig i smaken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(71)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Melonslush

(3)

Potatissallad med fetaost

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Fruktbröd

(22)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)