Julkryddad rödkåls- och fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

En god chutney är det perfekta tillbehöret. Dessutom är det enkelt att lyckas med detta recept.

Tillagningstid: 3 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 2 strimlade röda lökar
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk nejlika, malen
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • Rödkål- och fikonchutney:
  • 3 tärnade röda äpplen
  • 0.5 dl russin
  • 6 färska fikon eller dadlar
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 msk honung
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rödkål, rödlök, med kanel, spiskummin, nejlika, ingefära och sambal oelek.
  2. Häll över glöggen och rödvinsvinägern. Täck och låt stå och marinera i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  3. Häll över i en rymlig gryta och låt koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 30 minuter. Tillsätt äpplen, russin, fikon, gelé och honung. Salta och peppra och låt småputtra ca 10-15 minuter.
  4. Rör ner apelsinskalet och mango chutneyn. Smaka av - chutneyn ska vara sötsyrlig i smaken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg strimlad rödkål
  • 2 strimlade röda lökar
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk nejlika, malen
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • Rödkål- och fikonchutney:
  • 3 tärnade röda äpplen
  • 0.5 dl russin
  • 6 färska fikon eller dadlar
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 msk honung
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Julkryddad rödkåls- och fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

En god chutney är det perfekta tillbehöret. Dessutom är det enkelt att lyckas med detta recept.

Tillagningstid: 3 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rödkål, rödlök, med kanel, spiskummin, nejlika, ingefära och sambal oelek.
  2. Häll över glöggen och rödvinsvinägern. Täck och låt stå och marinera i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  3. Häll över i en rymlig gryta och låt koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 30 minuter. Tillsätt äpplen, russin, fikon, gelé och honung. Salta och peppra och låt småputtra ca 10-15 minuter.
  4. Rör ner apelsinskalet och mango chutneyn. Smaka av - chutneyn ska vara sötsyrlig i smaken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)