Julkimchi på rödkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Kimchi är en traditionell het koreansk kålsallad som fermenteras. Testa att göra på rödkål och smaksätt med nejlika för en julig känsla.

Tillagningstid: 15 min + ca 2 tim + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 kg rödkål
  • 4 tsk salt
  • 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 nejlikor, mortlade

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor. Lägg i en bunke och strö över salt. Krama och vänd runt kålen med saltet under 5 min. Låt stå i 1-2 tim så att kålen vätskar av sig.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Tryck ner kålen så den ligger tätt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Vätskan ska precis täcka kålen. Lämna några cm utrymme upp till locket.
  3. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan. Låt stå 3 dagar i rumstemperatur och förvara sedan i kylen.

Tips

Redskap, händer och grönsaker måste vara ordentligt rengjorda när man syrar, för att förhindra mögel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej! Det går bra med salt med jod. /Elsa, webbredaktör

Tihi

2018-12-19

Ska det vara salt utan jod?

Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Majsbröd med bacon

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Hamburgare med bostondressing

(19)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg rödkål
  • 4 tsk salt
  • 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 nejlikor, mortlade

Julkimchi på rödkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Kimchi är en traditionell het koreansk kålsallad som fermenteras. Testa att göra på rödkål och smaksätt med nejlika för en julig känsla.

Tillagningstid: 15 min + ca 2 tim + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor. Lägg i en bunke och strö över salt. Krama och vänd runt kålen med saltet under 5 min. Låt stå i 1-2 tim så att kålen vätskar av sig.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Tryck ner kålen så den ligger tätt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Vätskan ska precis täcka kålen. Lämna några cm utrymme upp till locket.
  3. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan. Låt stå 3 dagar i rumstemperatur och förvara sedan i kylen.

Tips

Redskap, händer och grönsaker måste vara ordentligt rengjorda när man syrar, för att förhindra mögel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej! Det går bra med salt med jod. /Elsa, webbredaktör

Tihi

2018-12-19

Ska det vara salt utan jod?

Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Majsbröd med bacon

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Lax- och spenatpaj

(90)

Hamburgare med bostondressing

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies