För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julkaka med lingon

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl lingon
  • 3 msk ljus sirap
  • 0.5 msk kanel
  • Smet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 msk mjölk
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.

Smet

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
  2. Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbullpanna

(8)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranskaka

(34)

Veganska lussebullar

(10)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Örtbaguetter

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl lingon
  • 3 msk ljus sirap
  • 0.5 msk kanel
  • Smet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 msk mjölk
  • 0.5 tsk salt

Julkaka med lingon

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.

Smet

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
  2. Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbullpanna

(8)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranskaka

(34)

Veganska lussebullar

(10)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Örtbaguetter

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)