Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-15

Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!

Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-15

Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!

Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)