
Julig grönsakswok
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g brysselkål
- 150 g grönkål
- 300 g rödkål
- 2 msk olivolja
- 0.5 strimlad röd chili
- 1 stor skivad vitlöksklyfta
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.
Servering
Pressa gärna citron över woken vid servering.
Liknande recept
Julig grönsakswok
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.
Servering
Pressa gärna citron över woken vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-15
Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!
2016-10-31
Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Linda
2020-12-15
Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!
Irene
2016-10-31
Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)