För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majsbröd med bacon

(0)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Coleslaw med rödkål

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Lax- och spenatpaj

(92)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majsbröd med bacon

(0)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Coleslaw med rödkål

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Lax- och spenatpaj

(92)