Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Liknande recept

Grönkål med parmesan och citron

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Chili sin carne

(39)

Fetaostgratinerad broccoli

(132)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies