Julgröt

Julgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Klassisk julgröt, god att äta med mjölk, socker och kanel. Låt gröten puttra på spisen medan du har tid för annat. Väntan är väl värt besväret!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 0.5 msk margarin eller smör
  • 6.5 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk socker efter smak
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 liter mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Mät upp ris, vatten, margarin och salt i en rymlig gryta. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken, den större mängden om gröten ska svälla ovanpå spisen, gärna också en kanelstång. Rör om.
  3. Koka upp på nytt, passa så att det inte kokar över. Låt sedan gröten svälla under lock på mycket svag värme och utan omrörning cirka 40 minuter ovanpå spisen eller i 100º ugnsvärme cirka 1 timme.
  4. Är gröten för tunn, koka den några minuter utan lock. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
  5. Smaksätt eventuellt med lite socker.

Servering

Servera med mjölk, socker och kanel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julgröt
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 0.5 msk margarin eller smör
  • 6.5 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk socker efter smak
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 liter mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel

Julgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Klassisk julgröt, god att äta med mjölk, socker och kanel. Låt gröten puttra på spisen medan du har tid för annat. Väntan är väl värt besväret!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp ris, vatten, margarin och salt i en rymlig gryta. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken, den större mängden om gröten ska svälla ovanpå spisen, gärna också en kanelstång. Rör om.
  3. Koka upp på nytt, passa så att det inte kokar över. Låt sedan gröten svälla under lock på mycket svag värme och utan omrörning cirka 40 minuter ovanpå spisen eller i 100º ugnsvärme cirka 1 timme.
  4. Är gröten för tunn, koka den några minuter utan lock. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
  5. Smaksätt eventuellt med lite socker.

Servering

Servera med mjölk, socker och kanel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!