Julens gröna sallad

Julens gröna sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 grapefrukter
  • 100 g salladsmix
  • 100 g halverade physalis
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 20 strimlade katrinplommon
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skala grapefrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv.
  2. Lägg alla ingredienser utom löken till salladen på ett stort serveringsfat. Blanda ihop dressingen och lägg ner löken. Detta för att den skarpa smaken på löken ska bli något mildare.
  3. Toppa salladen med lök och dressing och vänd runt ett varv. Servera gärna med ribs och julskinka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2014-06-28

Detta är mitt enda måste på julbordet numera!

Liknande recept

Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatmarinerade kycklingspett

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg
Betyg
(7)
Julens gröna sallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 grapefrukter
  • 100 g salladsmix
  • 100 g halverade physalis
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 20 strimlade katrinplommon
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Julens gröna sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala grapefrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv.
  2. Lägg alla ingredienser utom löken till salladen på ett stort serveringsfat. Blanda ihop dressingen och lägg ner löken. Detta för att den skarpa smaken på löken ska bli något mildare.
  3. Toppa salladen med lök och dressing och vänd runt ett varv. Servera gärna med ribs och julskinka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2014-06-28

Detta är mitt enda måste på julbordet numera!

Liknande recept

Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatmarinerade kycklingspett

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg
Betyg
(7)