Julens gröna sallad

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 grapefrukter
  • 100 g salladsmix
  • 100 g halverade physalis
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 20 strimlade katrinplommon
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skala grapefrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv.
  2. Lägg alla ingredienser utom löken till salladen på ett stort serveringsfat. Blanda ihop dressingen och lägg ner löken. Detta för att den skarpa smaken på löken ska bli något mildare.
  3. Toppa salladen med lök och dressing och vänd runt ett varv. Servera gärna med ribs och julskinka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2014-06-28

Detta är mitt enda måste på julbordet numera!

Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett

(4)

Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

(4)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Fänkåls- och mangosallad

(10)

Kiwisalsa

(19)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 grapefrukter
  • 100 g salladsmix
  • 100 g halverade physalis
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 20 strimlade katrinplommon
  • 0.5 strimlad rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Julens gröna sallad

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala grapefrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv.
  2. Lägg alla ingredienser utom löken till salladen på ett stort serveringsfat. Blanda ihop dressingen och lägg ner löken. Detta för att den skarpa smaken på löken ska bli något mildare.
  3. Toppa salladen med lök och dressing och vänd runt ett varv. Servera gärna med ribs och julskinka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2014-06-28

Detta är mitt enda måste på julbordet numera!

Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett

(4)

Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

(4)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Fänkåls- och mangosallad

(10)

Kiwisalsa

(19)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies