Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.” Recept av Ernst Kirchsteiger

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g Västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad Västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-11-12

Jättegod! De rostade kumminfröna var oväntat goda.

Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g Västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.” Recept av Ernst Kirchsteiger

Tillagningstid: 20 min
6 portioner

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad Västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-11-12

Jättegod! De rostade kumminfröna var oväntat goda.

Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.