
Jordgubbssoppa
Betyg (1-5):
Svalkande och sötsyrlig med lite smak av vanilj. Avnjut ihop med mandelskorpor en skön sommardag
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
- 4 rabarberstjälkar
- 1.5 dl råsocker
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 vaniljstång
- 500 g jordgubbar
Gör så här
- Skiva rabarbern i tunna skivor.
- Låt rabarber, socker, vatten och vin koka upp och koka sedan ca 5 min.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen.
- Tillsätt jordgubbar och koka 5 min till.
- Mixa med stavmixer, men låt gärna några jordgubbar vara hela.
Servering
Servera soppan varm eller kall, gärna med skivade, färska jordgubbar, Biscotti och vispad grädde eller matyoghurt.
Jordgubbssoppa
Betyg (1-5):
Svalkande och sötsyrlig med lite smak av vanilj. Avnjut ihop med mandelskorpor en skön sommardag
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Gör så här
- Skiva rabarbern i tunna skivor.
- Låt rabarber, socker, vatten och vin koka upp och koka sedan ca 5 min.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen.
- Tillsätt jordgubbar och koka 5 min till.
- Mixa med stavmixer, men låt gärna några jordgubbar vara hela.
Servering
Servera soppan varm eller kall, gärna med skivade, färska jordgubbar, Biscotti och vispad grädde eller matyoghurt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!