För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Jordgubbar är ett säkert sommartecken. Här i en smarrig soppa!

Tillagningstid: 30 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg frysta eller färska jordgubbar
  • 4 msk vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 12 marshmallows
  • 6 färska jordgubbar
  • 0.5 dl plockad mynta

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, vatten, vinäger och socker i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält, ta sedan bort från värmen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Tillsätt fröna och myntan. Mixa soppan slät och häll upp den i små portionsglas. Lägg marshmallows och delade jordgubbar i glasen. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



björn zarelius

2012-06-20

vad gött det låter :)

Liknande recept

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Färskost med vinbär och honung

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Björnbär med lemon curd

(52)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg frysta eller färska jordgubbar
  • 4 msk vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 12 marshmallows
  • 6 färska jordgubbar
  • 0.5 dl plockad mynta

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Jordgubbar är ett säkert sommartecken. Här i en smarrig soppa!

Tillagningstid: 30 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbar, vatten, vinäger och socker i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält, ta sedan bort från värmen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Tillsätt fröna och myntan. Mixa soppan slät och häll upp den i små portionsglas. Lägg marshmallows och delade jordgubbar i glasen. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



björn zarelius

2012-06-20

vad gött det låter :)

Liknande recept

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Färskost med vinbär och honung

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Björnbär med lemon curd

(52)