
Jordgubbskompott med topping
Betyg (1-5):
Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (5)
- 1 liter jordgubbar
- 2 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- Till servering:
- 3 dl crème fraiche
- 1.5 dl havrekakor, eller annan småkaka
Gör så här
- 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
- Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
- Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
- Vispa crème fraichen fluffig.
- Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.
Liknande recept
Jordgubbskompott med topping
Betyg (1-5):
Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
- Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
- Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
- Vispa crème fraichen fluffig.
- Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!