Jordgubbskompott med topping

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 dl havrekakor, eller annan småkaka

Gör så här

  1. 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
  3. Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
  4. Vispa crème fraichen fluffig.
  5. Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Prinsesstårta

(108)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 dl havrekakor, eller annan småkaka

Jordgubbskompott med topping

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
  3. Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
  4. Vispa crème fraichen fluffig.
  5. Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Prinsesstårta

(108)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies