Jitterbuggare

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Gratinerade aprikoser

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Jitterbuggare

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Gratinerade aprikoser

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies