Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g flankstek
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 knippe grön sparris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 125 g ångkokta belugalinser
  • 150 g blomkål
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 70 g rucola
  • 30 g parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
  2. Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
  3. Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
  4. Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.

Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spagetti med tomatsås

(40)

Lax- och spenatpaj

(90)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g flankstek
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 knippe grön sparris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 125 g ångkokta belugalinser
  • 150 g blomkål
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 70 g rucola
  • 30 g parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
  2. Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
  3. Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
  4. Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.

Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spagetti med tomatsås

(40)

Lax- och spenatpaj

(90)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies