Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Den mest klassiska midsommarsillen är den mjälla matjessillen – men för att göra den behöver du ett höganäskrus och minst en månads framförhållning. Men en egen sillinläggning hinner du med. Den här är en variant på klassisk inlagd sill med lite gröna aromer från färsk dill. / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lenas medelhavssill

(0)

Senapssill och lingonsill

(17)

Matjessillröra

(22)

Marinmarinerad lax

(6)

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Gravad röding

(22)

Limeströmming

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Den mest klassiska midsommarsillen är den mjälla matjessillen – men för att göra den behöver du ett höganäskrus och minst en månads framförhållning. Men en egen sillinläggning hinner du med. Den här är en variant på klassisk inlagd sill med lite gröna aromer från färsk dill. / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lenas medelhavssill

(0)

Senapssill och lingonsill

(17)

Matjessillröra

(22)

Marinmarinerad lax

(6)

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Gravad röding

(22)

Limeströmming

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies