Inlagd ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Inlagd ingefära kan köpas färdig, men att själv sylta färsk ingefära blir betydligt billigare - och godare! Perfekt tillbehör som ger fint sting.

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk ingefära
  • vatten
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 12 dl socker

Gör så här

  1. Skala ingefäran. Skär den i centimeterstora bitar och koka dem mjuka i vatten, 1/2-1 timme. Koka upp lagen. Lägg i ingefäran och sjud den ca 1 timme.
  2. Tag upp ingefäran och lägg den i glasburkar. Koka ihop lagen på stark värme utan lock, ca 5 min. Häll lagen över ingefäran, sätt genast på lock. Förvara svalt. Används till smaksättning av bakverk ,efterrätter och tillbehör till sushi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ira

2020-11-29

Tillbehör till bakverk och efterrätter..? Inte även till sushi?

Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g färsk ingefära
  • vatten
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 12 dl socker

Inlagd ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Inlagd ingefära kan köpas färdig, men att själv sylta färsk ingefära blir betydligt billigare - och godare! Perfekt tillbehör som ger fint sting.

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ingefäran. Skär den i centimeterstora bitar och koka dem mjuka i vatten, 1/2-1 timme. Koka upp lagen. Lägg i ingefäran och sjud den ca 1 timme.
  2. Tag upp ingefäran och lägg den i glasburkar. Koka ihop lagen på stark värme utan lock, ca 5 min. Häll lagen över ingefäran, sätt genast på lock. Förvara svalt. Används till smaksättning av bakverk ,efterrätter och tillbehör till sushi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ira

2020-11-29

Tillbehör till bakverk och efterrätter..? Inte även till sushi?

Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)