Inkokt lax med saffran

Inkokt lax med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Inkokt saffranslax som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inkokt lax med saffran
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Inkokt lax med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Inkokt saffranslax som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!