Inkokt lax med saffran

Inkokt lax med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft
  • Picklade grönsaker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Inkokningslag
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 citron, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 6 dl vatten

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukarovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upppå ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen.Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelsallad med citrus

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Inkokt lax med saffran
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft
  • Picklade grönsaker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Inkokningslag
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 citron, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 6 dl vatten

Inkokt lax med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukarovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upppå ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen.Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelsallad med citrus

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)