Äppelsallad med citrus

Äppelsallad med citrus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Syrlig sallad på äpplen och grapefrukt, toppade med granatäppelkärnor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 3 krispiga äpplen, tex Pink lady, tunt skivade
  • 2 msk socker, helst rårörsocker
  • 1 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Skär bort skalet på citrusfrukterna så att fruktköttet blir synligt. Skär ut hinnfria klyftor och lägg åt sidan.
  2. Pressa saften från mittbiten som blir kvar över äppelskivorna. Mortla socker, stjärnanis och kryddnejlikor och vänd försiktigt runt med äpplena.
  3. Ställ äpplena i kylen minst 30 min och häll sedan bort saften. Arrangera citrusklyftor, äpple och granatäpplekärnor i en skål eller på ett fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Äppelsallad med citrus
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 3 krispiga äpplen, tex Pink lady, tunt skivade
  • 2 msk socker, helst rårörsocker
  • 1 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 granatäpple, kärnorna

Äppelsallad med citrus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Syrlig sallad på äpplen och grapefrukt, toppade med granatäppelkärnor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på citrusfrukterna så att fruktköttet blir synligt. Skär ut hinnfria klyftor och lägg åt sidan.
  2. Pressa saften från mittbiten som blir kvar över äppelskivorna. Mortla socker, stjärnanis och kryddnejlikor och vänd försiktigt runt med äpplena.
  3. Ställ äpplena i kylen minst 30 min och häll sedan bort saften. Arrangera citrusklyftor, äpple och granatäpplekärnor i en skål eller på ett fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)