Apelsinsill med honung

Apelsinsill med honung

3.52 (25 betyg)

Friskt och kryddigt inslag på julbordet.

  • Ingredienser 11

Tillagningstid: 1 dygn 20 minuter

Ingredienser

8 portioner
  • 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 0.5 tunt skivad apelsin
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
Lag:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.

  2. 2

    Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Affe

    Fresch sill går bra året om!

  • Anna

    Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)

  • Kenth Envall.

    Apelsinsill med honung är otroligt fin.