
Apelsinsill med honung
Betyg (1-5):
Friskt och kryddigt inslag på julbordet.
Tillagningstid: 1 dygn 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 urvattnade och bitade saltsillfiléer
- 1 tunt skivad röd lök
- 0.5 tunt skivad apelsin
- 10 st krossade kryddpepparkorn
- 10 kryddnejlikor
- 2 lagerblad
- Lag:
- 1 dl vatten
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
- 4 msk ättiksprit (12 %) ( 12 %)
- 1 dl socker
- 2 msk honung
Gör så här
- Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
- Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.
Apelsinsill med honung
Betyg (1-5):
Friskt och kryddigt inslag på julbordet.
Tillagningstid: 1 dygn 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med lagen. Koka upp ingredienserna och låt den kallna.
- Varva sillbitarna med lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll lagen över, täck och låt stå i kylen cirka 1 dygn före servering. Sillen är hållbar i kylen cirka 2 veckor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-31
Bästa sillen någonsin! En ny favorit!
2015-04-03
Fresch sill går bra året om!
2012-12-20
Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)
2011-12-03
Apelsinsill med honung är otroligt fin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2019-12-31
Bästa sillen någonsin! En ny favorit!
Affe
2015-04-03
Fresch sill går bra året om!
Anna
2012-12-20
Gör alltid denna till jul, perfekt "gåbort present" om man inte kommer på något annat :)
Kenth Envall.
2011-12-03
Apelsinsill med honung är otroligt fin.