
Klassisk senapssill
Betyg (1-5):
Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.
Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
- 500 g inlagd sill
- Sås:
- 3 msk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl söt senap
- 1 dl majsolja, eller rapsolja
- 0.5 dl hackad dill
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.
Klassisk senapssill
Betyg (1-5):
Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.
Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
Gör så här
- Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2011-12-19
prova