Klassisk senapssill

Klassisk senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl söt senap
  • 1 dl majsolja, eller rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2011-12-19

prova

Klassisk senapssill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl söt senap
  • 1 dl majsolja, eller rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Klassisk senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar i.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Skär i 2 cm breda bitar. Rör ut socker och salt med vinägern så att det löser sig. Rör ner senapen och vispa ner oljan i en tunn stråle så att såsen tjocknar. Vänd ner dillen. Blanda sill och sås. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2011-12-19

prova